The Dilemma of Muslim Leadership Continues as The Legitimacy Crisis Persists in Muslim Countries - Moussavi, Ahmad Kazemi (Afkar: Jurnal Akidah dan Pemikiran Islam, 2002)
Makalah ini memperkatakan tentang permasalahan berkaitan kepimpinan umat Islam yang dihadapi oleh kebanyakan negara-negara Timur Tengah kini. Faktor-faktor utama krisis ini dikemukakan. la bertujuan menggalakkan kerja-kerja intelektual ke arah membina suatu institusi pentadbiran baru.